V petek, 19. 11. 2021, obeležujemo Dan slovenske hrane
petek, 19. november 2021V knjižici Jedi iz lokalnega govejega mesa najdete 9 idej za ustvarjanje za domačimi štedilniki. Z lokalnim govejim mesom lahko pripravite jedi kot so dvojna goveja juha, kremna krompirjeva juha z endivijo in mesnimi cmočki, goveji ragu z zeleno in orehi, hrustljavi in sočni žepki iz krhkega testa z junetino, rostbif z blitvo, sojino omako in ingverjem, carpaccio iz belega krajca ali iz angleško pečenega rostbifa in pečene maslene buče .. ali pa sendvič z govejim jezikom oziroma z angleško pečenim rostbifom.
Knjižico z recepti najdete tukaj. Vzemite si čas ... Izberite si svoj okus ... Postrezite si z nasmehom. Pa dober tek.
Knjižica z recepti jedi iz lokalnega govejega mesa je nastala v okviru projekta Dobimo se na tržnici 4, ki je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj. Partnerji in sofinancerji projekta so: LAS s CILjem, Občina Idrija, Občina Logatec, Občina Cerkno in ICRA d.o.o. Idrija.